Skip to content Skip to footer

Új Nap és Újhold együtt áll január 1-én

Fiatal. Új lehetőségeket szimatoló. Mérlegelő. Reménykedő. Minden újév kezdetén így érzem magam. Pláne most, hogy az Új Nap és az Újhold, a Férfi és a Nő együtt kezdi majd meg az évet, január 1-én délben.  

A Régi Elavultat ledöntő Plútó valamint a Világos Kommunikáció Merkúrja fog még együtt állni velük. Nem kétséges, hogy a 2014 valóban az Új Dolgokról fog szólni.  És a Lelked útjáról, már amennyiben mered azt választani.

Ha becsukod a szemed, mit látsz magadról? Hogyan és hol is zajlana az ideális életed? Lehet, hogy nem ott, ahol most vagy. Lehet, hogy egészen vad dolgok tűnnek fel a lehunyt szemhéjad mögött. De egyet higgy el: bármit is látsz, a Lelked azt meg akarja tapasztalni. Meg is tapasztalod: csak más szinten, máshogy, mint ahogy azt valójában szeretnéd. Lehet, hogy szeretnél világ körüli utazást tenni, de ezt olyan szinten kapod meg, hogy külföldi kollégáid vagy facebook ismerőseid vannak. Szeretnél egy hatalmas kertet, de csak három gyönyörű virágládád van, és még sorolhatnám. De miért nem kapod meg, amit szeretnél?

Mert ezernyi kifogásod van, miért nem menne…  Lehet, hogy mást hibáztatsz, mert nem úgy sikerül. Vagy ciki lenne, ha kiderülne Rólad, hogy nem olyan vagy, mint más? Ha fel kellene vállalnod saját magadat?  Ha elkezdenél önmagad örömére élni, önmagadnak tetsző dolgokat tenni, esetleg őszintén kifejeznéd a véleményedet? Vagy felrúgnád a jól fizető, lélekrabló munkádat és olyan dologba kezdenél, ami igazán boldoggá tesz, de nem kifizetődő? Esetleg kilépnél egy boldogtalan házasságból?

Ez mind azt jelentené, hogy venned kéne egy nagy levegőt és bátran beugrani a Semmibe, optimistán, vakhittel, bízva a Sorsban.Ám ekkor a szürke tömeg (család, kollégák, ismerősök) egyetértően panaszkodó, bégető csorda-szellemének védelme megszűnne feletted. Te lennél a pink színű birka. Aki mögött összesúgnak: „Ő valahogy máááás!”

És lehet, hogy egy ideig egyedül lennél. És félnél. Mert elítélnek. Mert tényleg más vagy. Mert megbántottál valakit, mert elmondtad neki, hogyan érzel igazából. És szakítottál kőbe vésett szokásokkal. És önző is vagy: jót akarsz magadnak. És meg kellene húznod a nadrágszíjat, vagy egyedül újrakezdeni az életedet.

De lassan-lassan, elkezdene változni körülötted a világ. Lehet, hogy egyszerűbben, de boldogabban kezdenél élni. Felfedeznéd a pillanat örömét. És új ismeretségek, új lehetőségek kezdenének el beszivárogni az életedbe. És láss csodát: egy idő múlva furcsa birkák jönnének szembe Veled. Bizony-bizony, színesek, akik a Te példádon felbuzdulva kiléptek a szürkeségből.

Engem világéletemben vonzottak a színes, cigányos karavánok. Ha becsukom a szemem, egyre csak az jelenik meg a szemem előtt, milyen jó is lehet egy ló vontatta, fából készült kocsival, hippi cuccokban utazgatni, és megélhetésként jósolni meg gyógyítani ott, ahol leparkolok. Új tájak, új emberek, új kalandok! Kellett nekem gyerekkoromban állandóan a Cirkuszkocsival a sarkvidéken át című Verne könyvet bújnom! Persze én is megkaptam ezt „kicsiben”, hiszen egy olyan házban lakom, ami a devizahitel ingatag talajára építkezett, így mondhatni azt, hogy állandó kaland az életem. No de ennél van magasabb szint is!

Egy szó, mint száz; 2014 arra lesz jó igazán, hogy nekilódulj a szíved vágya felé. Lehet, hogy Te katapultálsz egy rossz helyzetből, lehet, hogy a Sors lő majd ki, de tudd, hogy ahová érkezel, rózsaszín lesz a fű és előbb-utóbb minden a kívánságod szerint alakul.

Ezt kívánom én Neked sok-sok szeretettel az Új Évre!

Hold Templom

A honlap tartalmát másolni tilos!

Don`t copy text!