Skip to content Skip to footer

A 47. hét gondolkodnivalója – Excalibur, avagy vállalod-e az életfeladatodat

Az Excalibur legendás fegyver, Arthur király kardja, melyet a nagy hatalmú avaloni főpapnőtől, a Tó Hölgyétől kapott, kinek neve Viviane, avagy Nimue. A vasat is áthasítani képes kardot azért kapta Arthur, hogy segítségével, hadvezérként győzze le a országát megtámadó szász hordákat. Nővére, a szintén papnő Morgaine Le Fay mágikus hüvelyt készített a kardnak, ami erejét megsokszorozta, és Arthurt legyőzhetetlenné tette.

De a kardot megszerezni nem volt könnyű; egy hatalmas sziklába állította az Istennő, és csak az igazi tulajdonosa, Arthur húzhatta azt ki onnan – bár sokan próbálkoztak vele.

Arthurral egyezséget kötött az Istennő földi képviselője, az avaloni főpapnő, hogy addig lesz legyőzhetetlen király, amíg az ősi kelta, pogány vallás megtartását vállalja, ám felesége, a kereszténységben felnőtt Guinevere addig „szekálta” gyermektelensége miatt, amit szerinte az okozott, hogy Arthur az „ördögi vallás” híve volt, és ezért büntette őket Isten ezzel a csapással, amíg a férj, a házi béke érdekében keresztény hitre nem tért át.

Ez viszont végtelenül felbőszítette az avaloni főpapnőt, így visszavonta a védelmet a kardról és Arthurról is, aki végül saját törvénytelen fia keze által esett el a camlann-i csatában. A kard pedig visszakerült az Istennőhöz, mert bedobták az Avalon szigetét körülölelő tóba, és ahogy a kard a tó felszínét érintette, egy női kéz nyúlt ki érte, és a tóba húzta azt, elfogadva az áldozatot.

Mindez lehet legenda is, ám már többször voltam az ősi Avalon mostani városkájában, ami tényleg egy mágikus, más dimenziók által uralt hely – ott mintha az órák is visszafelé járnának.

A kardot csak Arthur tudta kihúzni a kőből, mert ez az ő életfeladatának szimbóluma volt. Addig birtokolhatta, és volt sikeres, amíg ragaszkodott az életfeladatához. De egy teljesen más életfeladattal bíró egyén másik útra térítette, ami nem volt az övé  – így bukott el Arthur.

Vajon hol van a Te kardod, boldog, sikeres és szerencsés életed záloga, amit csak Te tudsz kihúzni a sziklából? Mert ha nem birtoklod mindezt, akkor lehet, hogy más kardját huzigálod, vagy éppen valaki sikeresen lebeszélt az életfeladatod felvállalásáról.

Hogyan érezhetsz rá életfeladatodra, mondhatni, életed munkájára? Úgy, hogy boldogság tölt el, mikor azt a bizonyos dolgot csinálod, úgy érzed, a helyeden vagy, a hegyeket is meg tudod mozgatni. Szárnyal tőle a szíved! És miből tudhatod, hogy rossz kardot huzigálsz? Görcsöl a gyomrod, nem akarsz bemenni dolgozni, depressziós vagy, fáradékony vagy. Még ha 7 számjegyű összeget keresel is!

Az életfeladatod felvállalása adja meg a mágikus védelmet Számodra – ő  meg adja a hosszú, boldog, tevékeny és sikeres életet.

Kérlek, ne hagyd, hogy lebeszéljenek róla mások, akiknek fogalmuk sincs arról, hogy Téged miért küldtek ide! Mindenki csak a saját feladatát láthatja át! Ha valaki nagyon el akar téríteni egy másik embert az Igazi Útjáról, annak a saját útja felvállalásával vannak gondjai…

Egy ideig huzigálhatod más kardját és egy ideig a mágikus hüvely nélkül is működhetsz, de a mostani, felgyorsult frekvenciákban a tettek következményei is felgyorsultak.

De ne félj attól sem, ha még nem találtad meg a saját Excaliburodat, mert ahogy Richard Bach írja:

„Íme próbája annak, hogy földi küldetésed véget ért-e már: Ha élsz: még nem.”

Kívánom Neked, hogy találd meg azt az Utat, mely boldoggá, sikeressé, szerencséssé és gazdaggá teszi az életedet minden szinten!

Áldással,

Hold Templom

A honlap tartalmát másolni tilos!

Don`t copy text!